Med CEWE på åbent hav – Fototips til sejlturen

 

  • Skarpe fotos på gyngende grund
  • Polfilter giver fotoet den sidste finpudsning
  • Genoplev alle de dejlige stunder med en CEWE FOTOBOG

Store bølger og eventyrlige solnedgange på åbent hav. Sejlere og andre vandsportsudøvere er i kraft af deres hobby velsignet med alle de fantastiske oplevelser, de kan tænke sig. Skibets gyngen og den rå vind stiller særlige krav til både menneske og materiale. CEWEs fotoekspert, Robert Geipel, giver dig gode råd til at fange sejlturens unikke øjeblikke.

Sådan får du et skarpt motiv
Jo højere bølgerne går, jo større en udfordring er det for dig at undgå rystede fotos. I sådanne situationer bør du vælge den kortest mulige lukketid fra 1/250 sekunder for at fange bevægelserne. Kameraets sportsfunktion kan også hjælpe dig med at få skarpe fotos. Hvis du vil have hele virkningen af skumsprøjtet med, skal du vælge endnu kortere lukketider: Ved 1/1000 til 1/8000 bliver vanddråberne knivskarpe, og det samme gør det endelige resultat. Robert Geipel ved hvad du skal gøre for at fange motiver, der er i bevægelse: ”Indstil kameraets selvudløser, og vælg eksponeringstider på 1/8 til 1/60 sekunder. Hvis kameraet nu bevæger sig, så følger det motivet, og resultatet bliver et smukt sløret foto.”

Motiver uden grænser
Den tilsyneladende uendelige horisont har en særlig fascinerende virkning, når du tager fotos ude på åbent hav. Ved et sådant motiv er der brug for symmetri for at bringe ro ind i billedet. Er solen oven i købet på vej ned, bliver resultatet et romantisk og følelsesladet foto. Ved at lege med nogle utraditionelle synsvinkler får du et smukkere og mere varieret foto. Også det har Robert Geipel et trick til: ”Motivet bliver endnu mere dynamisk, hvis kamearet holdes lidt skævt i en vinkel på cirka 30 grader. Netop når en båd ligger skævt, gør det fotoet ekstra dramatisk.” Som tommelfinger-regel gælder det, at du får afveksling i dit foto, hvis du også afveksler positionering af dit kamera: Prøv f.eks. at tage fotos i øjenhøjde med havoverfladen og derefter at holde kameraet over hovedet, så du fanger motivet fra et højere perspektiv. Resultatet bliver to forskellige fotos, der har den samme store effekt.

Ekstratip: Kommer der saltvandssprøjt på din kameralinse, bør du straks tørre det af. Når du er færdig med at bruge dit spejlreflekskamera, bør du rense det grundigt med ferskvand.

Polfiltret giver himlen det rette lys
Modlys er smukt. Modlysblænde eller afskærmning med hånden forhindrer direkte lysstråler i at trænge ind i objektivet. Et polfilter minimerer reflekser på blanke overflader som for eksempel vand og glas. Når solen skinner, forstærker filteret også himlens blå farve, så den bliver mørkere og dybere.

Genoplev alle øjeblikkene med CEWE FOTOBOG
Glæd dig selv, dine venner og familien ved at samle dine bedste fotos fra dine oplevelser til søs i en CEWE FOTOBOG. Jo mere du eksperimenterer med kameraet om bord på skibet, desto flere fascinerende fotos har du at vælge i mellem bagefter. Når du skal designe din fotobog, skal du være opmærksom på, at landskabsmotiver virkelig kommer til sin ret på store flader. En CEWE FOTOBOG stor panorama giver dine naturfotos den plads, de har fortjent. Skibs- og havmotiver på en hel dobbeltside får læserne til at føle sig, som om de selv var med på båden omgivet af sol, vind og hav.

Du finder mere information og inspiration på www.cewefotobog.dk  

  • CEWE FOTOBOG fås f.eks. i formatet stor panorama (28 cm x 21 cm) til vejl. udsalgspris fra 194,00 kr.