Our World is beautiful: Månedens sejr kom ved at kigge op

Our world is beautiful: Månedens sejr kom ved at kigge op

Jens Sieckmann fremhævet i kategorien Arkitektur
Our World is beautiful: Månedens sejr kom ved at kigge op

En tur gennem Rotterdam med fotoapparatet i hånden og med den moderne arkitektur for øje: Jens Sieckmann ledte meget målrettet efter januars vinderbillede i fotokonkurrencenOurworld is beautiful 2016/2017. Han fangede Kube-husene med sit kamera – nu er den 40-årige softwareudvikler blevet kåret som vinder i kategorien arkitektur.

JensSieckmann, kan du huske øjeblikket, du tog billedet?
Ja – de fleste mennesker gik enten bare forbi migeller kiggede lidt underligt på mig, da jeg halvvejs oppe ad trappen satte mit stativ og rettede kameraet mod himlen. Kun en fransk turist udbrød, ”Ah, jeg ved, hvad det er, han vil”. Hun havde opdaget mit motiv.

Hvad betyder billedet for dig?
For mig er billedet på sin vis identiteten for byen Rotterdam: usædvanlig arkitektur, ideer, nytænkning, at prøve noget helt andet. Kube-husene repræsenterer det hele!

Hvad kan du specielt godt lide ved dit billede?
Symmetrien, farvekontrasterne mellem primærfarverne gul og blå og kontrasten mellem statisk arkitektur og en dynamisk himmel.

Jens Sieckmann rejser gerne – i dette tilfælde er det til Norge. Vindermotivet i Ourworld is beautifuler taget i Rotterdam, Holland. Foto: Privat

Hvordan startede du med at fotografere?
Min far gav mig sit gamle analogespejlreflekskamera. De manuelle indstillingsmuligheder og den bevidste brug af alt fra sløring af elementer til at stille helt skarpt på motivet vakte min interesse. Skiftet til det digitale (…) gav mange flere friheder. At afprøve – det vil sige: at trykke på udløseren en masse gange – koster ingen penge mere.

Hvad betyder fotografering for dig? Og hvad har indtil nu været dine fem skønneste fotografiske øjeblikke?
For mig er fotografering en passion, der forbinder teknik med kunst. Det er dog først vedefterbearbejdningenpå computeren, at man for alvor kan virkeliggøre sin vision.

“Det er vigtigt at tage sig tiden. (…) Ingen finder det perfekte billede med det samme. Jens Sieckmann”

 Mine fem skønneste fotografiske øjeblikke er:

  • Mangfoldigheden i farver i Andesbjergenes højland i Bolivia med røde søer, brune bjerge, hvidt salt og blå himmel
  • Solopgangen over risterrasserne i det sydlige Kina
  • Magien i Hallerbos, skoven i Halle ved Bruxelles, med sit tæppe af violette hyacinter og friske, grønne bøgetræer
  • Spejlingerne i den moderne skyskraber-arkitektur i handelsdistriktet La Défense i Paris
  • Solopgangen ved Madeiras nordkyst i 1,5 meter høje bølger

Hvilke tips har du til nybegyndere, der gerne vil begynde at fotografere?
Det er vigtigt at tage sig tid, når man skal tage billeder fra forskellige perspektiver og lære komposition. Ingen finder det perfekte billede med det samme. Desuden skal man kende sit eget kamera godt og kende dets funktioner. Dermed undgår man frustration og sparer tid.

Det er sjovt at tage billeder alene – men i en gruppe kan man lære rigtig meget. Her kan man få tekniske og kompositoriske tips fra venner, et hint til en flot lokation og meget mere.Det er en god idé at finde ligesindede, som man kan tager billeder sammen med. Lokale fotoklubber eller offentlige Fotowalks i større byer er gode udgangspunkter.

Men, det vigtigste kommer til sidst: Øvelse, øvelse, øvelse!

Our world is beautiful – sådan deltager du:

Vinderen af Ourworld is beautiful modtager vores CEWE Photo Award, en valgfri rejse og fotoudstyr til en samlet værdi af ca. 85.000 kr. Du kan læse mere om fotokonkurrencen og deltage på vores website for konkurrencen.